РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТА КРОЗ МРАМОРСКИ ПОТОК
7.08.2015

РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТА КРОЗ МРАМОРСКИ ПОТОК

Председник Градске општине Палилула Бобан Џунић, са сарадницима обишао је Мраморки поток, где су у току радови на реконструкцији и асвалтирању пута, другог реда, који води од Александрова (граница општине Мерошина) до Мраморског потока. Мештани кажу да им решавање овог проблема пуно значи јер ће напокон добити уређену саобраћајницу која води до централног дела насеља.

У Мрамору живи око 400 становника, па ће им нови пут, олакшати свакодневни живот. “Пут нас повезује и са градом и са општином Мерошина и Прокупље. Смањиће нам дужину пута за превоз пољопривредних производа до пијаца”, каже Драгослав Стаменковић из Савета грађана овог насеља. Он се захвалио руководству општине Палилула, посебно председнику Џунићу што су омогућили да се после седам година одлагања крене са овом инвестицијом.

Радови на реконструкцији и асфалтирању пута у Мраморском потоку планирани су Програмом одржавања комуналне инфраструктуре јавног земљишта градског и сеоског подручја за ову годину – периодично одржавање сеоског подручја. Реконструкција 1850 метара пута, ширине опко пет метара, требало би да буде завршена за недељу дана. Извођач радова је „АБМ Путоградња“ а надзор води ЈП Дирекција за изградњу града Ниша.

По речима председника Градске општине Палилула Бобана Џунића вредност радова је око 10 милиона динара. Председник Џунић је најавио нове радове како на сеоском тако и у градском подручију општине Палилула.

За периодично одржавање, односно реконструкцију улица на територији града и сеоским подручјима из градског буџета, за ову и наредну годину, по информацији из ЈП “Дирекција за изградњу града” биће издвојено око 190 милиона динара. (Текст-Фото, Д.Видојковић)

НТВ - Реконструкција пута према Мраморском потоку